سیدحسین موسوی چلک به مهر گفت: با توجه به افزایش موادمخدر صنعتی روانگردان ضروری است که سیاستگذاری و برنامهریزیهای کلانی در جهت کاهش مصرف و همچنین آسیبهای ناشی از آن انجام شود اما در بودجه 92اعتبارات این بخش کاهش یافته است.
او ادامه داد: در کشور دلایل متعددی ازجمله وضعیت ژئوپلیتیک ایران وقرار گرفتن آن در کنار 2کشور تولیدکننده موادمخدر، افغانستان و پاکستان باعث شده تا موادمخدر صنعتی و روانگردانها جایگزین مواد سنتی شوند. موسوی چلک تأکید کرد: در دهه اخیر بهخصوص 5سال گذشته نگرانی موادمخدر صنعتی در ایران جدیتر شده و براساس آمار ستاد مبارزه با موادمخدر سالانه حدود 500تن کشفیات موادمخدر را داشتهایم و چنانچه فرض کنیم تمام ظرفیتهای خود را بهکار گرفتهایم فقط توانستهایم 30درصد مواد را کشف کنیم.
به گفته مدیرکل آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزایش لابراتوارهای تولید موادمخدر صنعتی در داخل کشور نگرانیها را در آینده بیشتر میکند و بهدلیل جذابیت این مواد، استفاده آن در میان جوانان بیشتر شده و خود این موضوع میتواند عاملی برای کاهش سن مصرفکنندگان موادمخدر باشد؛ از سوی دیگر عوارض مخرب مواد صنعتی و وابستگی شدید آن اقدامات درمانی و کاهش آسیبها را کمتر میکند و بهدلیل درآمد بیشتر، سرمایهگذاری نیز در این حوزه بیشتر شده است.
موسوی تأکید کرد: مصرف سهل و آسان، نداشتن علائم هنگام مصرف و... نگرانی در این حوزه را بیشتر میکند ضمن اینکه گسترش مواد صنعتی بهدلیل تحریکپذیری که روی غریزه جنسی میگذارد میتواند در گسترش ایدز تأثیر داشته باشد بنابراین حوزه موادمخدر در گسترش آسیبهای دیگر مانند طلاق، فرار، خشونت، سرقت، قتل و... تأثیرگذار است به همین دلیل ضروری است که در سیاستهای کلان و برنامهریزیها مسئولان موادمخدر روانگردان را جدی بگیرند و تلاش همه جانبه، مستمر و فراگیری در این خصوص انجام دهند.
او با اشاره به اینکه باید اعتبارات لازم برای جلوگیری از بروز و کاهش آسیبهای ناشی از موادمخدر روانگردان اختصاص داده شود افزود: متأسفانه در بودجه سال 92شاهد کاهش اعتبارات موادمخدر بودهایم که این خود میتواند مانعی برای اجرای برنامهها و سیاستگذاریهای این حوزه باشد. مدیرکل آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: کاهش اعتبارات میتواند نشاندهنده این باشد که در سال 92فعالیتهایی که قرار است انجام شود از سال گذشته کمتر خواهد بود این در حالی است که موادمخدر در کشور ما کمتر نشده است به همین دلیل باید نگاه واقعبینانهای در این خصوص داشته باشیم.
به گفته او، کاهش اعتبارات، نگاه خلاق و مؤثر در چرخه توسعه و پیشرفت کشور را تهدید میکند بنابراین از تمام ظرفیتها باید برای ارائه خدمات پیشگیرانه، کاهش آسیب و توانمندسازی افرادی که درگیر موادمخدر هستند استفاده کنیم و انتظار ما از مسئولان این است که موضوع مواد را جدای از رویکرد قضایی و انتظامی با ابعاد اجتماعی درنظر بگیرند و در این صورت در زمینه پیشگیری و درمان و کاهش آسیب هزینه کمتری را صرف خواهند کرد. موسوی چلک گفت:
البته تهدیدات بینالمللی نیز در بخش موادمخدر فشار زیادی به کشور وارد میکند اما باید این را بپذیریم که هیچکس از آن سوی مرزها برای ملت ما دلش نمیسوزد به همین دلیل باید واقع بین بوده و تلاش کنیم تا اطلاعات خود را نهتنها به روز کرده بلکه بتوانیم اطلاعات دقیق و به موقع در اختیار مردم قرار دهیم تا گرفتار موادمخدر و پیامدهای اجتماعی و روانی آن نباشیم. همچنین در سیاستگذاریهای کلان نگاه همه جانبه و شفاف داشته باشیم.